GÄVLE

Figaros bröllop - i Gävle

Det finns plats för opera också i Gävleborgs län. Det är medlemmarna i Gefle Musikdramatiska Teater övertygade om inför fredagkvällens premiär på uppsättningen av operan Figaros Bröllop - en opera om kärlek, lust och hämnd. Alla som har engagerat sig i föreställningen har gjort det ideellt.

Sångerskan Eva Berggren sätter fingret på det som får alla 70 inblandade i föreställningen Figaros Bröllop att oavlönat engagera sig. De har en mission - att skapa ett bredare intresse i Gävleborgs län kring opera.

Föreningen Gefle Musikdramatiska Teater bildades hösten 2006, av sångare, musikanter och andra eldsjälar, när Gefle Lyriska på grund av pengabrist fick lägga ner sin verksamhet..

Med ett litet plus från den första uppsättningen för ett år sedan - Cabarét med supé - och kommunens hyresreducering av lokalerna i centrala Gävle, hoppas föreningen få ett kapital i ryggen till att skapa en operascen i Gävle, ett framtida operahus. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista