BANDY

Kampen om bandyfinalen

Under fredagen avgör Bandyförbundets styrelse om idén att flytta den klassiska SM-finalen från Studenternas i Uppsala till Göteborg ska bli verklighet. Enligt en enkät bland bandydistrikten som Hälsinglands bandyförbund gjort är emellertid motståndet mot en flytt kompakt.

Enligt Per Söderlund säger ryktena fortfarande att det finns en majoritet för Göteborg.

Det var därför Hälsinglands bandydistrikt skickade ut en fråga till alla 21 distrikten. 19 av dem svarade - och 16 vill ha SM-finalen i Uppsala fram tills dess att det byggts en nationalarena i Stockholm - ett distrikt är neutralt och två svarade att de vill ha finalen i Göteborg.

De här svaren har nu lämnats över till bandyförbundets styrelse inför dagens möte, och Per Söderlund hoppas att resultatet av enkäten ska påverka styrelsen.

- Jag hoppas att Svenska Bandyförbundets styrelse tar sitt förnuft till fånga och inte tar ett beslut gällande SM-finalen i Göteborg, och att man kallar till ett extra årsmöte så får bandysverige vara med och bestämma i den här frågan, säger Per Söderlund. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".