Ulla Dahlström, Sandra Tofält, Louise Bäckström, Johanna Lindberg, Elin Olsson och Anne-Sofie Persson fick ställa in studieresan till Kenya
Bollnäs

Studieresa till Kenya ställs in

Under två års tid har elever på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs planerat en studieresa till Kenya. En resa som de nu har fått ställa in på grund av oroligheterna i landet.

- Efter att min egoism hade lagt sig blev man ju jätteorolig för de kontakter vi hade nere i Homa Bay, eftersom det ligger så pass nära där alla oroligheter är nu, säger 18-åriga Johanna Lindberg.

Området kring Victoriasjön dit resan skulle ha gått nu i februari är ett av de oroligaste i Kenya just nu.

Gruppen på fem elever och två lärare hade själva samlat in pengar för att besöka en skola i byn Homa Bay.

Men när oroligheterna efter presidentvalet i december startade ställdes resan in.

- Så fort man hör någonting om Kenya så lyssnar man extra noga och man tittar på det mer än man kanske hade gjort om det inte hade varit så att vi skulle åkt dit, säger eleven Louise Bäckström.

Torsbergsgymnasiet har ett utbyte med skolan i Homa Bay och i år skulle också en grupp kenyanska elever ha kommit till Bollnäs.

Läraren Ulla Dahlström som var där förra året har nu kontakt med rektorn på skolan.

- Jag får tag på honom ibland via telefon. Jag tror att han helt har slutat att åka till internetcaféet i stan, säger Ulla Dahlström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".