Fler miljöpartister lämnar landstingspolitiken

Det är miljöpartisterna Per Olof Åberg och Linda Styf som nu lämnar beställarnämnden för Södra Hälsingland. Det är en protest mot att deras eget parti inte längre slåss för att bevara akutsjukhuset i Bollnäs.
Redan i höstas var det flera miljöpartister som lämnade landstingspolitiken och nu är det alltså ytterligare två avhoppare. Avhopparna är missnöjda med två saker. Dels är de arga för att deras parti bytte sida, från höger till vänster, efter valet. Dels är de besvikna över att partiet har gett upp kampen för akutsjukhuset i Bollnäs. Miljöpartiets landstingsråd Ann-Catrin Bergman är i sin tur besviken på sina partikamrater. Hon tycker att det vore bättre om avhopparna stannade kvar och kämpade för sina idéer. Men Per Olof Åberg, säger till Radio Gävleborg, att det är omöjligt för honom att få igenom den politik han önskar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".