Ockelbo

Inga spår efter bankrånarna

Polisen fortsätter spaningarna efter de gärningsmän som rånade swedbank i Ockelbo i fredags. Än så länge är det oklart vart rånarna tog vägen efter att de lämnat den första flyktbilen strax söder om Ockelbo.

Det var i fredags förmiddag som tre personer rånade Swedbank i Ockelbo. Det tog drygt trekvart innan polisen var på plats.

Då hade redan rånarna försvunnit i en silverfärgad Saab, som sedan hittades utbränd på en skogsbilväg längs med jädraås-vägen, cirka två och en halv kilometer söder om Ockelbo. Men där försvinner alltså spåren efter de tre rånarna.

– Vi har inga uppgifter om vad vi tror är den andra rånarbilen och vill gärna ha in observationer från allmänheten, säger Torbjörn Säfström.

Polisen fortsätter nu att lägga pussel.

– Vi fortsätter hör vittnen och vi har kontakt med andra län om liknande bankrån. Vi har också skickat in en del prover till SKL, (statens kriminaltekniska laboratorium) för analys, men vill inte gå närmare in på vad det är, säger Torbjörn Säfström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista