Delsbo

Fyra fälldes för misshandel

Det blev fällande domar för fyra av de sju unga män från Delsbo som stått åtalade för att ha förföljt och misshandlat en 17-årig pojke i Delsbo en natt i början av maj.

De fyra, som fälldes, dömdes till böter och samhällstjänst. Högst böter fick en 23-årig man som enligt Hudiksvalls tingsrätt var huvudansvarig för brottet.

Det var i början av maj som en härva av bland annat misshandel och hot riktades mot en 17-årig man från Norrbotten, fosterhemsplacerad i Delsbo.

Han var den här kvällen tillsammans med sin flickvän i hennes hem med ytterligare en man. Den personen gav sig på och slog flickan som i skräck larmade några kamrater. Ett helt koppel unga dellbor kom, många var berusande.

De tog 17-åringen ur huset, han knäades och fördes bort i bil. Till sist hotades han med att hoppa från bron i sunden mellan Dellensjöarna, vilket han vägrade.

Ingen av de åtalade erkände brott. Men tingrätten dömer en 23-årig man till 100 timmar samhällstjänst och skadestånd på 26.500 kr för misshandel och olaga tvång.

En 22-åring döms till 130 dagsböter för olaga hot.

Den äldste i sällskapet, 28-åringen, ska genomföra 120 timmar samhällstjänst för olaga hot och egenmäktigt förfarande.

En 22-åring döms till skyddstillsyn för medhjälp till olaga tvång.

De tre yngsta frikändes.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".