ljusne

Ännu mer läkarproblem i Ljusne

Sedan mars förra året har det varit problem med läkarbemanningen på Ljusne hälsocentral. Det var då som vårdföretaget Precare tog över driften. Enligt avtalet ska vårdcentralen bemannas med två läkare men det har inte fungerat och nu har den ende läkaren sagt upp sig.

Precare Mälardalen är ett privat vårdbolag som startade 1997.

Den 1:a mars förra året tog företaget över vårdcentralen i Ljusne som då drevs av ett arbetskooperativ med läkaren Hans Berggren i spetsen.

Företaget och landstinget Gävleborg har ett avtal som sträcker sig fram till 2011. I avtalet står det bland annat att det ska finnas två läkare på vårdcentralen men bemanningen har varit ett problem sedan starten.

Trots det är inte landstinget beredd att säga upp avtalet utan Precare har fått en tid på sig att få fram läkare.

Vid upphandlingen för drygt ett år sedan fanns bollnäsföretaget Mitt hjärta med i budgivningen och nu säger VD:n Anna Hammarström att dom är intresserade att ta över driften av Ljusne hälsocentral och hon garanterar två läkare på plats redan den första mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".