Gävle

Parkeringskaos i Andersberg

Gavlegårdarna har för första gången avgiftsbelagt de 70 parkeringsplatser som tillhör Andersbergscentrum. Anställda i skola, hemtjänst, apotek och hälsocentral snurrar nu runt varje morgon i bostadsområdet för att hitta första bästa gratis parkering.

Trafiksnurren i Andersberg i Gävle har blivit rena rama villervallan. Bilar snurrar varje morgon för att hitta en gratisplats. Tidigare kunde de som arbetar i området parkera gratis på P-platsen i centrat. 

För få kundplatser
Men bland annat hälsocentralen i Andersbergs centrum tröttnade på att det blev för få parkeringsplatser kvar för besökare och kunder. Gavlegårdarna beslutade då, för en vecka sedan, att avgiftsbelägga p-platserna med fyra kronor i timmen. Ett beslut som nu retar många som arbetar i Andersbergs centrum.

- Det kostar för mycket att ställa bilen där nu, säger Sara Strid arbetar som lärare på friskolan Lyftet i Andersbergs centrum.  

Pia Berglund som är Gavlegårdarnas förvaltare i Andersberg menar dock att det finns lediga gratisplatser i början av Vinddraget.
 – Det är alltid fullt där, menar dock Christine som varje morgon jagar en gratisparkering i Andersberg 

- Men på den parkeringsplatsen kan det vara svårt att få en parkering, berättar Christine som jobbar i Andersbergs centrum