Fyra gävlebor dömda i knarkhärva

Idag kom domen mot nio personer i en stor narkotikahärva med förgreningar i Gävle. Polisutredningen och rättegången var i Linköping. Men fyra av dom dömda är alltså gävlebor. Och det var hårda straff som delades ut idag.
Ligan hade handlat med närmare åtta kilo narkotikaklassade preparat, som amfetamin, marijuana, cannabis och över 20.000 Rohypnoltabletter. Det var med hjälp av bland annat telefonavlyssning som polisen lyckades nysta upp härvan. Av de fyra gävleborna dömdes en till sex års fängelse och utvisning. För två blir påföljden fem år och utvisning i ett av fallen, och slutligen tre års fängelse för den fjärde gävlebon. Längst straff fick två linköpingsbor som döms till åtta års fängelse för bland annat grovt narkotikabrott, häleri och vapenbrott. Två misstänkta, boende i Motala kommun, döms till fem repsektive tre års fängelse, även det för grovt narkotikabrott. Och en person från Kalmar dömdes till fyra års fängelse.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".