Ny chef för Kommunhälsan i Gävle

Kommunstyrelsen i Gävle beslutade igår att polisanmäla den förre chefsläkaren vid Kommunhälsan. Nu har kommunen tillsatt en tillförordnad chef - Bo Jonsson.
Bo Jonsson ska va Kommunhälsans chef fram till den 1 juli, till att börja med. Han har tidigare arbetat som konsult åt kommunhälsan i Gävle. Den förre chefsläkaren har alltså polisanmälts efter att kommunens revisorer i en rapport konstaterat att läkaren på olika sätt blandat ihop egna intressen med arbetet för kommunen. Bland annat har det varit oklart när läkaren jobbade för kommunens räkning och när han gjorde privata bisysslor. Revisorerna menar också att det var olämpligt av läkaren att anlita sin egen sons dataföretag för kommunhälsans räkning. Moderaterna reserverade sig mot kommunstyrelsens beslut med motiveringen att kommunrevisorernas rapport inte räcker för att misstänka läkaren för brott.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".