Hofors

Gävlepolisen hjälper till i australisk mordutredning

Gävlepolisen har fått en förfrågan från Interpol om fyra personer som kan vara inblandade i en Hoforskvinnas och hennes 4-åriga dotters död i Australien för snart två år sedan.

Det var sommaren 2006 som den tragiska händelsen uppdagades. En 35-årig kvinna från Hofors och hennes 4-åriga dotter hittades döda i ett hus i Cairns i Australien.

Den australiska polisens första bedömning var att den 35-åriga kvinnan dödat dottern och tagit sitt liv. Dödsorsaken är koloxidförgiftning och några yttre tecken på våld finns inte på kropparna.

Men det som komplicerar fallet är kvinnans make. Han är nämligen inblandad i en stor bedrägerihärva.

Han och ytterligare en person sitter sedan våren 2006 i fängelse för att ha bedragit en bank på 15,5 miljoner amerikanska dollar. Endast 3,5 miljoner dollar har återfunnits.

Den 35-åriga kvinnan kände sig hotad efter gripandet av mannen. Det har framkommit av förhör med de anhöriga till kvinnan.

Nu har alltså Gävlepolisen fått en förfrågan från den australiska polisen, via Interpol, om framförallt tre män som kan tänkas vara inblandade i den här härvan på något sätt.

Kvinnans man är inte misstänkt för att vara inblandad i kvinnans och dotterns död.