Polis avbröt nazifest

Polisen tog sig inatt in på en fest som hölls av ett gäng nazister i Söderhamn. Skälet var att någon hade tipsat polisen om att det skulle finnas olagliga vapen i huset.
Den lokala polisen fick hjälp av nationella insatsstyrkan. En person greps misstänkt för våldsamt motstånd och fyra andra personer omhändertogs med stöd av polislagen. Festlokalen ligger vid flottiljområdet i södra Söderhamn. Den hade hyrts av en privatpersoner som sa att det skulle vara ett födelsedagskalas i huset. Igår eftermiddag kom ungefär 100 nazister från hela Sverige dit. På kvällen var det alltså någon som tipsade polisen om att det skulle finnas olagliga vapen på festen. Sedan vid halv-tvåtiden på natten kom polisen dit. Då fanns bara 30 personer kvar på festen. De 30 nazisterna har förhörts av polisen och Nu på förmiddan ska polisen leta igenom lokalen efter vapen och annat
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".