borlänge

Bollnäsbo åtalas för mord

En 23-årig man hemmahörande i Bollnäs åtalades på måndagen för mord på en man i Borlänge i Dalarna i julas. Hans yngre halvbror åtalas för grov misshandel.

Det var på Allfarvägen i Borlänge som brotten begicks efter ett bråk natten till annandag jul.

Brottsoffret, en 25-årig man som var på väg hem till sin bostad, blev först misshandlad av flera slag med en rörtång och en blocknyckel mot huvud och kropp.

Chefsåklagare Fredrik Skoglund hävdar att de åtalade, en 18-åring och en 23-åring begått gärningen tillsammans och i samförstånd.

Enligt åtalet ska sen 23-åringen ha stuckit mannen med en kniv tre gånger, varav en gång i ryggen. Det fick till följd att kniven trängde in i ena lungan med döden som följd.

23-åringen har uppsåtligen berövat mannen livet, skriver åklagaren i sin stämningsansökan och 23-åringen åtalas nu misstänkt för mord. När det gäller hans yngre halvbror är brottsrubriceringen grov misshandel.

De misstänkta gärningsmännen häktades ett par dagar efter brotten. 23-åringen som är misstänkt för mord är fortfarande frihetsberövad medan 18-åringen släpptes ur häkte efter ett par veckor.