Ferms kumpan i Hovrätten

Idag inleddes rättegången i hovrätten mot den 33-årige bollnäsbo som i höstas rånade systembolaget i Söderhamn tillsammans med Lars Ferm. De tog också en kvinna som gisslan.
Bollnäsbon dömdes till fem års fängelse av tingsrätten i Bollnäs, för grovt rån, människorov, misshandel och stöld. Han överklagade domen och yrkar på ett frikännande alternativt strafflindring. Även kammaråklagaren Christer Sammens har gått vidare till hovrätten och yrkar på ett längre fängelsestraff för bollnäsbon. Det var i mitten av oktober förra året som den ökände Lars Ferm rånade systembolaget i Söderhamn på 45.000 kronor, medan den 33-årige bollnäsbon väntade i en bil utanför. I bilen fanns också en kvinna som hade kidnappats. Efter rånet åkte kumpanerna iväg till en skogsväg där kvinnan släpptes av efter att ha blivit misshandlad. Tingsrätten i Bollnäs dömde Lars Ferm till sju års fängelse för bland annat grovt rån, olaga frihetsberövade, misshandel och stöld. En dom som inte har överklagats. Rättegången mot bollnäsbon beräknas hålla på fram till och med i morgon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".