Åter i Brynäsbåset. Foto: Pernilla Wahlman/SCANPIX
Brynäs

Boork tillbaka i Brynäs

Ett halvår efter att han fick sparken är Leif Boork tillbaka i Brynäs. Tillsammans med assisterande tränaren Niklas Czarnecki ska han leda klubben i kvalserien.

Den nya tränarlösningen presenterades på söndagen i Gävle. Boork och tidigare Boforstränaren Niklas Czarnecki ersätter Olof Östblom och Tomas Thelin - de som kom att ersätta just Boork när han fick sparken i oktober.

Då, efter åtta förluster på nio matcher, fick Boork lämna klubben och han har efter det tränat allsvenska Almtuna. Under tiden har det gått allt sämre för Brynäs och när nu klubben ska försöka att undvika att åka ur elitserien, öppnas dörren åter igen för Boork.

- Nu ligger fokus bara på de närmaste fyra veckorna och det arbete som sker nu är det som kommer att värderas och ha betydelse. Jag kommer inte att göra några analyser kring det som varit, sa Leif Boork på presskonferensen.

- I höstas var det ett läge där både Boork och Brynäs sportchef Micke Sundlöv ansåg att Leif Boork inte kunde fortsätta. Nu befinner vi oss i en helt annan situation där vi tror att Leif Boork är rätt person för att säkra att Brynäs IF spelar i elitserien även nästa säsong, säger tillförordnade sportchefen Anders Bäckström.

Boork ses dock som en kortsiktigt lösning av Gävleklubben. Oavsett hur det går i kvalserien kommer han att sluta efter densamma. Niklas Czarnecki ses däremot som en långsiktig lösning och har skrivit på ett tvåårskontrakt med Brynäs.

- Vi är väldigt glada att Niklas har valt att komma till Brynäs. Han är en stabil person med helt rätt bakgrund för oss. Bland annat så har Bofors IK de senaste åren varit duktig på att utveckla unga spelare till elitseriespel och det passar mycket bra in i vår sportorganisation där ett av våra uttalade mål är att fostra fler egna spelare till elitseriespel, säger Bäckström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".