Gävleborgs län fick igår 80 miljoner i EU-bidrag

Olika näringslivsprojekt i Gävleborgs län fick drygt 80 miljoner kronor i EU-bidrag igår. Det är så kallade Mål 2-pengar som delas ut via Strukturfondsdelegationen.
Totalt 27 huvudsakligen näringslivsanknytna projekt fick bidrag i Gävleborg. Särskilt märks en satsning på det fiberoptiska laboratoriet i Hudiksvall som erhåller 16 miljoner kronor, drygt 8 miljoner kronor går till uppbyggnaden av Wij Trädgårdar i Ockelbo och 5 miljoner kronor avsätts för inrättandet av ett nytt naturrum i anslutning till Färnebofjärdens nationalpark. Delegationens ordförande är Christer Eirefelt. Och hans uppdrag var att fördela 200 miljoner kronor i EU-bidrag till näringslivet i Gävleborg, Dalarna och Västmanland. Christer Eirefelt säger att det kan vara svårt att dela ut pengarna på ett rättvist sätt: -Det finns ju till exempel konkurrensaspekten på det. Det ska alltså vara den typen av åtgärder som gagnar sysselsättning och tillväxt i hela regionen, inte bara det enskilda företaget.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".