Hudiksvallsbor åtalas för knarkbrott

Nu börjar den stora narkotikahärvan rullas upp. Fyra personer har nu åtalats vid Hudiksvalls tingsrätt. Tre av de åtalade bor på orten och den fjärde kommer från stockholmstrakten.
Det som har hänt, enligt åklagaren, är att mannen från Stockholm har transporterat narkotika från Stockholm till Hudiksvall, där han har sålt den vidare - bland annat till de tre hudiksvallsbor som nu åtalas. De tre har dessutom sålt narkotika vidare, och brukat själva. Minst 3,5 kilo cannabis är det som det handlar om, och minst vid ett 20-tal tillfällen - från juli 2002 till februari 2003. Brottet är att betrakta som grovt, enligt åklagaren, eftersom mängden narkotika är så stor och att handeln är att betrakta som yrkesmässig. Detta gäller två av personerna: mannen från Stockholm och en av Hudiksvallsborna. De två kan sägas vara huvudmännen i den här härvan. Fyra åtal är det alltså som ligger inne hos Hudiksvalls tingsrätt nu, men åklagare Anders S Pettersson, som driver ärendet, utesluter inte att det kommer fler.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".