Helena Näslund, projektledare för Hälsingehambon. Foto Agneta Sundberg.
bollnäs

Föreningslivet tar över Hälsingehambon

Arbrå blir finalort nu när föreningslivet tar över ansvaret för Hälsingehambon. Sju föreningar inom idrotts-, hembygds- och dansföreningar har bildat alliansen Hälsingehambon som ska driva tävlingen och kringarrangemang.

Den största förändringen blir ny finalort, Arbrå, där även den fjärde etappen avgörs. Tanken med att flytta finalen till Fornhemmet i Arbrå är att alla intäkter på det viset stannar inom alliansen Hälsingehambon.

Årets hälsingehambo blir också öppen, det vill säga efter varje etapp får de dansande och publiken veta hur paren ligger till och Helena Näslund tror att tävlingen blir mer intressant på det viset.

– Paren kan se hur de ligger till och till exempel göra förändringar om de är nära att ta sig till en semifinal, säger Helena Näslund.

Förra året deltog 109 dansande par och målet är att locka ännu fler säger projektledaren Helena Näslund.

– Vi ska satsa mer på marknadsföring.

Hälsingehambon

Sju föreningar har bildat en allians och tagit över ansvaret för Hälsingehambon.
Kilafors Idrottsförening, Hanebo Hembygdsförening, Hanebo-Segersta Folkdanslag, Segersta Hembygdsförening, Segersta Orienteringsklubb, Bollnäs Folkdanslag och Bogårdens Idrottsklubb.

Lilla Hälsingehambon dansas fredag 11 juli.
Hälsingehambon, VM i Hambodans, dansas lördag 12 juli.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista