Länets unga politiker vill bevara ungdomsförbunden

Trots att de politiska ungdomsförbunden får allt fler medlemmar så hävdar nu Grön ungdoms avgående språkrör, miljöpartiets riksdagsledamot Gustav Fridolin, att ungdomsförbunden spelat ut sin roll och borde försvinna helt. Hans utspel underkänns dock av ungdomsförbunden SSU och CUF i Gävleborg.
SSU:s Distriktsordförande i Gävleborg, Jörgen Blomqvist säger i en kommentar att ungdomsförbunden driver på moderpartierna och att dom är viktiga i den rollen som radikala politiska blåslampor. Han förklarar Fridolins inställning med att just Grön Ungdom representerar ett en politik som i det mesta överensstämmer med moderpartiet Miljöpartiets politik. Anders Johnsson i centerpartiets ungdomsförbund CUF i Gävleborg säger att ungdomsförbunden ger alla en chans att komma till tals. Om de avskaffas skulle många svagare politiska röster tystna, menar han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".