Schörling tillbaka från fredsresa i USA

Miljöpartiets EU-parlamentariker Inger Schörling från Gävle har nu kommit tillbaka från sin fredsresa. Tillsammans med några andra EU-parlamentariker har hon tidigare besökt Irak, och nu senast har hon varit i USA. Då träffade de bland andra fredsaktivister och FN:s generalsekreterare Kofi Annan.
Den amerikanska regeringen har länge hotat att starta krig mot Irak, om Saddam Hussein inte omedelbart avvecklar dom massförstörelsevapen som Irak tros ha. Men Inger Schörling vill hellre ha en fredlig lösning på problemet. Och hon menar att hon kan tala för hela EU:s räkning: -Vi vill tala om för amerikanerna var Europa står, för vi tycker att vi har hela parlamentet i ryggen. Parlamentet har ju antagit en resolution som är starkt emot krig, säger hon. Hon menar också att den amerikanska fredsrörelsen behöver stödet från EU. De amerikanska fredsaktivisterna har opinionen emot sig och blir ofta beskylda för att svika sitt land.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".