Sandviken

Ännu kritiskt för tvillingpojke

Tillståndet var på onsdagen fortfarande kritiskt för ett av de två spädbarn som tillsammans med sina föräldrar voltade med en bil väster om Sandviken på tisdagen. Pojkens tvillingbror verkar vara oskadd.

Den skadade pojken, som är drygt två månader gammal, vårdas nu för skallskador på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm.

-Läget väntas vara kritiskt under de närmaste dagarna, men man har gott hopp om att hans liv ska gå att rädda, säger Ulf Carnerius, chef för trafikenheten i Gävleborgs län.

Efter olyckan fördes den lilla pojken först till Akademiska sjukhuset i Uppsala och senare till Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Hans tvillingbror skickades till sjukhuset i Gävle.

-Det verkar som att han är oskadd, han ligger nu på barnavdelningen, säger Ulf Carnerius.

Pojkens 21-åriga mamma fick allvarliga skador, bland annat i ryggen. Efter vård på intensivvårdsavdelningen har hon flyttats till ortopedavdelningen.

Även den 20-åriga pappan fick allvarliga skador, bland annat en lungskada. Efter intensivvård har han flyttats till barnavdelning för att kunna vara tillsammans med den ene sonen på Gävle sjukhus.

Singelolyckan inträffade på riksväg 80 nära Kungsgården. Familjens bil fick sladd, voltade mot viltstängslet och fortsatte en bit in i skogen.

De vuxna kunde ta sig ur bilen själva. Barnen som satt fastklämda i bilbarnstolar fick tas ur bilen av räddningstjänsten.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista