Vuxna kan också hoppa rep! Foto: Tomas Groop.
Gävle

Lördagsskolan återuppstod i Gävle

Föräldrar borde besöka sina barn i skolan oftare. Det tycker lärarna på Solängsskolan i Gävle som därför höll lektioner som vanligt på lördagen när alla pappor och mammor var lediga.

Schematekniskt var det en torsdag i juni som flyttats till lördagen och tanken var alltså att skolarbetet skulle bedrivas som på en vanlig vardag.

Skillnaden var att föräldrarna inte längre kunde på skylla på jobbet och det var också 100-tals inbjudna föräldrar som på lördagen tog chansen att besöka skolan.

- Det har blivit allt ovanligare att föräldrarna hälsar på sina barn i skolan, därför behövs det en sådan här dag sa NO-läraren Lars Kalin mellan sina lektioner.

Initiativet tycktes också uppskattat bland både skolbarnen och föräldrarna själva. Femteklassaren Stella Helin gillade att få sällskap av vuxna när hon hoppade rep på skolgården men önskade minst av allt ett återinförande av gamla tiders lördagsskola:
- Nej aldrig. Jag vill ha min sovmorgon kvar, sa hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".