Letandet efter 10-åringen fortsatte på söndagen. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Nya förhör med 42-åringen

Den 42-årige man från Gästrikland som är misstänkt för att ha rövat bort den 10-åriga flickan i Stjärnsund förhördes på söndagen på nytt.
Samtidigt drar sig nu letandet efter flickan allt närmare mannens bostadsort i Gästrikland. I första hand undersöks områden där allmänheten gjort intressanta iakttagelser, exempelvis av misstänkta bilar och personer, så kallade ”hot spots”.

Polisen har sen tidigare beslagtagit mannens dator och mobiltelefon. Man har scannat av apparaterna för att kunna avläsa var mannen befunnit sig.

Sven Åke Petters som är polisens presstalesman berättar att scanningen är klar, men vill inte gå närmare in på vad man kommit fram till.

Sökandet efter den försvunna flickan fortsatte också under söndagen med ett 20-tal poliser och ett hundratal civila inblandade.

Ett 15-tal poliser talar också med vittnen som lämnat in tips som betraktas som intressanta. Över 1 000 tips har strömmat in och tipsen fortsatte att komma under söndagen.

Spaningsinsatsen koncentreras nu i områden mellan Stjärnsund och den ort i Gästrikland där 42-åringen är bosatt.
Det senare uppger spaningsledaren Mats Nygårds till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista