Sveriges första "gröna" Folkhögskolor

Folkhögskolorna i Bollnäs och Forsa satsar hårt på miljön och har bland annat utarbetat en miljöhandbok. Tack vare den insatsen blir de nu landets första miljöcertifierade folkhögskolor.

Under ett år har skolorna jobbat målmedvetet med att förbättra miljön på skolorna och i en miljöhandbok som finns på nätet kan anställda och elever ta del av regler och mål för miljöarbetet.
Lennarth Rosén som är rektor för Bollnäs folkhögskola menar att det här är viktigt även när det gäller marknadsföringen av skolorna eftersom det här är något som elever frågar efter.
Miljöarbetet är ett led i landstingets målsättning att all verksamheter ska miljöcertificeras - först ut är nu alltså folkhögskolorna.
Praktiskt har Forsa folkhögskola förbättrat den dagliga hanteringen av kemikalier i undervisning, städ- och köksverksamhet.
Konsthögskolan i Gävle har bättre kunskap om hur färger, lösningsmedel och sprayer ska hanteras på ett korrekt sätt och i Bollnäs kommer ett nytt system för avfallssortering att börja användas under året.
Allt det här finns alltså att läsa i miljöhandboken som lagts ut på nätet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".