Fallet Engla

Misstänks för ny våldtäkt

42-årige Anders Eklund från Torsåker som har erkänt att han dödat Engla Höglund och Pernilla Hellgren har nu anmälts för ytterligare ett brott. Det handlar om en våldtäkt i Skåne år 2000.

Kvinnan som anmält Anders Eklund var 25 år när den påstådda våldtäkten i Skåne skedde.

Mannen har i förhör med polisen sagt att han inte har fler brott att erkänna, utöver de två morden han utreds för.

Under onsdagen fortsatte förhören med Anders Eklund samtidigt som ett 20-tal poliser jobbar med att ta kontakt med personer i hans omgivning.

En grupp inom Rikskriminalen ska också också kartlägga Eklunds förehavanden flera år bakåt i tiden. Kartläggningen sker i samarbete med Europol och Interpol.

Anders Eklund har i yrket som lastbilschaufför varit i flera länder och den svenska polisen har de senaste dagarna fått förfrågningar om honom från flera utländska polismyndigheter.

Polisen har fått hård kritik för att inte ha följt upp tips som kommit in om Anders Eklund innan han tog livet av 10-åriga Engla. Bland annat har en privatperson anmält polisen till JO.

Och nu kommer det som kan vara ytterligare en miss i polisarbetet. Anders Eklund blev uppringd av en polisman flera timmar innan han greps. Polismannen ville fråga honom om han sett den försvunna flickan.

Men Lars-Ola Sörestad försvarar det hela med att man då var inne i räddningsdelen av fallet, och då gällde det att få tag i så mycket information som möjligt för att eventuellt kunna hitta den försvunna flickan vid liv.

                                                                     Källa: Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".