Hudiksvall

Ingen oro kring mångmiljonsatsningen

Kattvikskajen i centrala Hudiksvall ska inte bara få ett nytt badhus 2010. Hudiksvalls kommun skapar en helt ny stadsdel i området med bland annat ett allaktivitetshus och bostäder. Men trots att notan blir 100 miljoner kronor är kommunalrådet Sven-Åke Thoresen lugn.

– Vi bygger det här badhuset utan att låna en krona. Vi har stora möjligheter att finansiera de här investeringarna, säger Sven-Åke Thoresen.

Visionerna är stora för Hudiksvalls hamnområde fram till år 2015. Tidigare har Hudiksvalls hamn kantats av industrier och sågverk, men nu finns fyra kilometer tom kuststräcka.

Även på Kattvikskajen var det hamnaktivitet så sent som för ett par år sedan, men nu lossar inga fartyg där längre och Sven-Åke Thoresen och hans politikerkollegor har beslutat att Hudikborna ska få en ny stadsdel.

Man kan fråga sig varför inte Hudiksvall rustat upp sin hamn tidigare?

– Det är ju ganska stora investeringar det handlar om och sedan har det kanske funnits lite olika idéer om det här, man har inte riktigt samlat ihop sig kring att ta de här besluten, säger oppositionsrådet Stefan Bäckström.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".