En av knivarna som användes. Foto: Tomas Groop.
sandviken

En tredje anhållen efter knivbråk

Under fredagskvällen anhölls ytterligare en person efter det knivslagsmål som utspelade sig i Sandviken i torsdags kväll mellan två familjer. Tre personer är misstänkta för att ha knivskurit varandra och ytterligare två personer ska plockas in till förhör under dagen.

Bakom bråket ligger en långdragen fejd mellan två familjer, där en man och en kvinna från olika sidor har ett barn tillsammans.

Det hela började med att den ena familjen gick förbi den andra familjens lägenhet och så ropade man ned den andra familjen för att prata, och diskussionen övergick sedan i ett knivbråk.

Det var två yngre bröder till barnets pappa som gick ned från en balkong. Bröderna har erkänt att de tog med sig en kniv ned, men de har inte erkänt att de har använt den, enligt Leif Andersson.

Men det fanns också en kniv bland personerna utanför huset och handgemänget slutade i att tre knivskadades - dels de båda bröderna - dels en man i barnets mammas familj som fick ett allvarligt knivhugg i buken.

Alla de tre anhållna männen, mellan 25 och 35 år gamla, ligger på sjukhus med allvarliga knivskador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".