Gävle/Ljusdal

Ringbolaget betalar inte korrekt lön

Ringbolaget betalar inte utlovade löner. Det säger flera före detta anställda telefonförsäljare. Emelie fick ingen lön alls. Erik fick inte den utlovade garantilönen.

-Jag fick inga pengar för det jag hade jobbat. Jag borde ju ha fått nånting för det jag sålde, säger den före detta säljaren vid Ringbolaget Emelie Svedner.

Under onsdagen har Radio Gävleborg rapporterat om att det inte bara är säljarna vid Ringbolaget i Gävle som använder lögner när de säljer telefonabonnemang.

Även säljarna vid Ringbolaget i Ljusdal uppmanas att ljuga för kunderna och företaget har inte heller betalat ut löner som utlovats.

Fick inte ut sin lön
Emelie Svedner jobbade för Ringbolaget i Gävle i bara fyra dagar. Hon tror att det var därför som det inte blev någon lön.

– Vi bestämde oss för att sluta och gick bara därifrån. Då tyckte väl de att vi inte skulle få några pengar för det vi hade gjort.

Erik som jobbade en längre tid för Ringbolaget i Ljusdal berättar också om att företaget inte är så noga med att betala utlovade löner.

– De sa att det fanns en garantilön. Men den fanns egentligen inte, säger Erik.

Ringbolagets VD Daniel Nilsson vill inte prata när Radio Gävleborg ringde upp honom på onsdagen.

– Vi är inte alls intresserade att prata med er.

Anställda hos er har inte fått rätt lön. Kan det stämma?

­– Jo, det har de. Det stämmer inte, säger Daniel Nilsson som är Ringbolagets VD.

Försäljningschefen för Ringbolaget i Ljusdal, Fredrik Fastén, vill inte heller han göra några kommentarer till Radio Gävleborg

Martin Hult
martin.hult@sr.se
Anders Ekholm
anders.ekholm@sr.se 
 
Fotnot: Erik vill vara anonym och heter egentligen något annat.