Sandviken

"Lutar åt att vi måste lägga ned"

Dalälvarnas Flottningsmuseum i Gysinge begränsar sitt öppethållande och mycket tyder på att museet måste stängas. Museistiftelsen är ekonomiskt pressat och uppger att de inte klarar den hyra på 32 500 kronor som Tekniska kontoret i Sandviken har krävt.

Det är bekymmersamt nu för Dalälvarnas Flottningsmuseum i Gysinge. Stiftelsen ansökte om 150 000 kronor extra för att kunna driva museet men de fick nöja sig med 90 000.

När sedan Tekniska kontoret tog över museets lokaler från kultur och fritid så ville man plösligt ha in en hyra för lokalerna.

Stiftelsen har nu tiden fram till 1 oktober att bestämma sig om man ska lägga ner museet eller ej, för då ska hyrespapperen skrivas på

– Vi har inte de pengarna. Nu kan jag inte föregå beslutet, men det lutar åt att vi måste lägga ned, säger museistiftelsens ordförande Sven-Olof Sundqvist.

Många föreningar och reseföretag har ringt till Sandvikens turistbyrå för att göra en dagsresa till flottningsmuseet, men turistvärdarna kan inte ta hand om bokningar längre eftersom det inte har tryckts upp någon broschyr i år.

– Då hänvisar vi till Gysinge hantverk, säger Lena Larsson på Sandvikens turistbyrå.

Anders Ekholm
anders.ekholm@sr.se