1 av 2
Växbo kvarn. Foto: Agneta Sundberg.
2 av 2
Rolf Åkerlund. Foto: Agneta Sundberg.
Bollnäs

Ultramodern restaurang vid Växbo kvarn

Nu när Växbo kvarn öppnar för säsongen finns en ny attraktion. Bredvid den gamla serveringen, det röda timmerhuset, har en ny ultramodern restaurang i glas och betong byggts.

Den är placerad inne i kullen och för att få plats har 3 000 kubikmeter jord schaktats bort.

Varje sommar besöks Växbo kvarn av över 70 000 personer och behovet av en större restaurang som kan ta emot matgäster oavsett väder har varit stort.

Växbo kvarns ägare Rolf Åkerlund är helnöjd med slutresultatet.

– Man har ingen känsla av att man sitter under mark, man upplever att man sitter mitt i anläggningen. Det blev väldigt bra tycker jag, säger Rolf Åkerlund.

Den som ska driva restaurangen är Pär Johansson, senast känd från Wij Trädgårdar i Ockelbo. Han har även tjänstgjort på stjärnkrogar i Frankrike, Oslo, på Operakällaren och Edsbacka krog i Sollentuna samt sex år på Axmar brygga.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".