Håkan Nilsson ansvarar nu för en av Norrlands största marinor. Foto: Christian Höijer
Hudiksvall

Storsatsning på marinan

Hudiksvall har nu en av Norrlands största småbåtshamnar. En halv miljon kronor har Hudiksvalls sjösportsällskap satsat på att bygga ut anläggningen som nu har närmare 500 båtplatser.

Håkan Nilsson är ordförande för Hudiksvalls sjösportsällskap som förfogar över en marina med ett sagolikt vackert läge inne i Hudiksvalls centrala delar.

Han är belåten med situationen som innebär att föreningen gjort sin kanske största satsning någonsin.

– Nu slår vi i taket, den här utbyggnaden är den sista. Nu kan vi inte förfoga över mer vattenområde.

För en ideell förening handlar det om en storsatsning, men Håkan Nilsson lovar att det inte drabbar småbåtsägare i form av höjda priser.

Många medlemmar
Hudiksvalls sjösportsällskap har 650 medlemmar. Räknar man in familjemedlemmar rör det sig om 900 personer.

Föreningen har därmed en stor omsättning, men lika fullt är en halv miljon kronor så mycket pengar att Håkan Nilsson känner respekt.

Ett 60-tal nya båtägare har beretts nya platser men lika fullt står ett 15-tal personer alltså på kö. Båtintresset är i ständigt ökande längs hela jungfrukusten.

– Vi är enda alternativet i stan, men jag känner inte att vi har någon skyldighet att skaka fram platser, säger Håkan Nilsson.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista