Vårdstrejken

Vårdförbundet varslade av misstag

Vårdförbundet har av misstag sänt ut ett femte strejkvarsel till sex landsting däribland Gävleborg. Varslet kom in till landstinget igår och skulle ha trätt i kraft den 3 juni men landstingen har nu informerats om att varslet inte gäller, skriver Dagens Medicin i sin nätupplaga.

Det var en administrativ miss som gjorde att det femte varslet i ordningen skickades ut till landstingen i Värmland, Västerbotten, Västmanland, Kronoberg, Halland och Gävleborg.
– Något beslut om varslet har inte tagits av förbundsstyrelsen. Att handlingarna ändå gick iväg får skyllas på den mänskliga faktorn. Vårdförbundet är i ett pressat läge och det blev helt enkelt något fel i kommunikationen, säger Anna-Karin Eklund, ordförande i Vårdförbundet.

Vårdförbundet har i dagsläget inga planer på att verkställa detta femte varsel, men det ligger alltså klart.
Och de landsting som berörs, liksom motparten arbetsgivaren Sveriges kommuner och landsting, har genom missen varskotts om hur detta varsel kan komma att se ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".