1 av 2
Emma-Lena Wennerberg på brottsofferjouren hjälper många unga tjejer som sextrakasseras på internet. Foto: Martin Hult
2 av 2
Malin som nu är 15 år sitter i soffan hos brottsofferjouren. Foto: Martin Hult
gävle

Rättegång om porrbild på Lunarstorm

Malin från Gävle fick en porrbild lagd på sin personliga sida på Lunarstorm när hon var 14 år gammal. Den ett år äldre pojkvännen har erkänt att han bröt sig in på Malins sida. På torsdagen möts det före detta paret i en rättegång.

De var ett par i ett halvår. Men när förhållandet tog slut under våren 2007 så var det någon som kapade Malins lösenord till Lunarstorm. Personen la en bild på en naken kvinna på sidan där Malin i vanliga fall presenterar sig själv.

– Jag såg att någon hade lagt ut porrbilder på en hårig kvinna som låg och särade på benen. Han skrev att det var jag. Det stod också ”visa kuken så får du godis”, säger Malin.

Händelsen har polisanmälts och under torsdagen är det rättegång. Den före detta pojkvännen har erkänt att han bröt sig in på Malins sida. Han är misstänkt för olaga dataintrång.

– Jag ser väldigt allvarligt på det här. När såna här saker kommer ut kan man få ett rykte. De här tjejerna mår väldigt dåligt, säger Emma-Lena Wennerberg på brottsofferjouren i Gävle som hjälper Malin och många andra tjejer som blir sextrakasserade på internet.

Händelsen med porrbilden har påverkat Malin. Hon fick blickar i skolan. Något som kändes jobbigt. Nu ser hon fram emot rättegången med blandade känslor.

– Jag är typ orolig. Men det känns bra. Han ska få se att det är så här man inte gör, säger Malin.

 

Fotnot: Malin heter egentligen något annat.

Martin Hult
martin.hult@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista