Gengrebild Scanpix
Gävle

16 åring dömd för olaga dataintrång

Idag dömdes en 16-årig pojke i Gävle tingsrätt för olaga dataintrång. Pojken hade tidigare lagt ut en porrbild på en sida på Lunarstorm, som tillhörde hans före detta flickvän.

En flicka från Gävle fick en porrbild lagd på sin personliga sida på Lunarstorm när hon var 14 år gammal. Den ett år äldre pojkvännen har erkänt att han bröt sig in på hennes sida. 
Men när förhållandet tog slut under våren 2007 så var det någon som kapade Malins lösenord till Lunarstorm. Personen la en bild på en naken kvinna på sidan där Malin i vanliga fall presenterar sig själv.  

En kvinna som låg och särade på benen 

– Jag såg att någon hade lagt ut porrbilder på en hårig kvinna som låg och särade på benen. Han skrev att det var jag. Det stod också ”visa kuken så får du godis”, säger hon till SR Gävleborg.
Brottsofferjouren ser allvarligt på händelsen 

– Jag ser väldigt allvarligt på det här. När sådana här saker kommer ut kan man få ett rykte. De här tjejerna mår väldigt dåligt, säger Emma-Lena Wennerberg på brottsofferjouren i Gävle.  

Fyrsiffrigt skadestånd  

16-årigen dömdes till att betala ett skadestånd på 7000 kronor till den före detta flickvännen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista