1 av 2
Gengrebild Scanpix
2 av 2
Badchef Bernt Jonsson skärper reglerna. Foto: Tomas Groop.
Gävle

Badgäster ska bli tryggare

Det ska bli ordning och reda på Fjärran Höjderbadet i Gävle. Badet har tillsammans med kommunens säkerhetsavdelning och polisen vidtagit en rad åtgärder som ska förhindra en upprepning av förra sommarens stölder och busliv på badet.

- Överlag ska det bli bättre övervakning, striktare regler och ordning och reda på badgästerna säger badchefen Bernt Jonsson.
Sommaren 2007 präglades badet i viss mån av busliv och en stöldvåg som i juli kulminerande med mer än 30 stölder. För att förhindra en upprepning har badets personal  i samarbete med polisen, kommunens säkerhetsavdelning och invandrarcentrum i år förstärkt säkerheten.

- Invandrarcentrum har hjälp oss att översätta badreglerna till 14 olika språk, berättar Bernt Jonsson.
Den viktigaste åtgärden är enligt Bern Jonsson att personalen uppnått samsyn i de regler och normer som ska gälla på badet. Rutiner för hur olika situationer ska hanteras har utarbetats tillsammans med polis och väktarbolag.
Vidare ska tillsynen av omklädningsrummen öka och dessutom har 70 nya värdeskåp har byggts vid entrén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".