Bollnäs

Mobilköpet skapade bara bekymmer

När makarna Sjöberg från Segersta beställde mobiltelefoner och abonnemang från telefonoperatören Glocalnet blev det början till en tid full av bekymmer.

Glocalnet skickade räkning trots att Birgitta Sjöberg protesterade då hon fått en telefon som inte fungerade.

– Det känns helt fel så länge telefonerna inte fungerar och jag börjar tvivla på att de kommer att göra det någon gång, säger Birgitta Sjöberg.

Birgitta och Sune Sjöberg i Segersta tackade ja till ett erbjudande från telefonoperatören Glocalnet. I erbjudandet ingick abonnemang på både fast och mobil telefoni.

Det hela verkade okej och det fasta abonnemanget har fungerat som det ska, men när det gäller mobilerna så har det mesta krånglat.

Birgitta Sjöberg hävdar bestämt att hon vid försäljningstillfället erbjöds två gratis mobiler, men när de senare kontaktade Glocalnets kundtjänst så visade det sig inte vara sant. Mobilerna ska betalas under de 24 månader som abonnemanget gäller.

Sune Sjöberg begärde att få sin telefon och sitt abonnemang först om tre månader då hans nuvarande abonnemang med Telia går ut. Istället fick han två mobiltelefoner och en dubbel räkning på posten.

Kristina Fält på konsumentvägledningen i Gävle tycker att Glocalnet handlat oacceptabelt.

– Det värsta är att mannen hade begärt att avtalet inte skulle köra igång förrän efter tre månader och det har man ju inte alls tagit någon hänsyn till, säger Kristina Fält.

När Radio Gävleborg kontaktar Glocalnets ledning för att kommentera ärendet så visar det sig att de senare under dagen ringer upp Birgitta Sjöberg för att lösa problemen.

Marknadschefen Daniel Dersén säger att makarna Sjöberg drabbats ovanligt hårt och erkänner att de agerat felaktigt på samtliga punkter.

– Ja absolut, vårt huvudfokus är att hjälpa kunden och att kunden själv inte ska behöva hantera felet.

För Birgitta och Sune Sjöberg ser det alltså ut att få ett lyckligt slut. De kommer att kompenseras för de felaktigheter som begåtts.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista