1 av 2
Emad Alis restaurang totalförstördes i branden. Foto: Hasse Persson, SR Gävleborg
2 av 2
Malnbaden är Hudiksvalls eget badmekka och ett populärt rekreatationsområde.
Hudiksvall

Restaurang Malnbaden nedbrunnen

En kraftig brand totalförstörde under natten mot tisdagen Restaurang Malnbaden i Hudiksvall. Den kraftiga brandutvecklingen gör att polisen misstänker mordbrand. Nu väntar en teknisk utredning.

I natt totalförstördes restaurang Malnbaden i en brand och polisen misstänker att den var anlagd.

Ägare till den nedbrunna restaurangen är Emad Ali. Han driver restaurangen sen tre år tillbaka och skulle ha öppnat i helgen.

Chockad ägare
– Jag är i chocktillstånd, jag hade förväntat mig att det skulle bli en fin säsong i år, säger Ali som inte tror sig ha några fiender men misstänker att branden varit anlagd.

Efter branden återstod bara bruna väggar och förkolnade rester och polisen har under tisdagen undersökt om den kan vara anlagd.

Även många nyfikna personer har varit på Malnbaden under tisdagen för att se förödelsen efter branden. Lena Bäcklund och Anna Persson är två exempel:

– Fruktansvärt, vilket elände. Hur kan dom, om det nu är anlagt, förstöra den fina idyllen.

Bekymrat kommunalråd
Även kommunalrådet Sven-åke Thoresen var på platsen.

– Det är alltid hemskt när saker brinner, Malnbaden har så stor betydelse för dom som bor i Hudiksvall och även för turister, säger han.

Hasse Persson
hasse.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista