Vice närpolischef Anders Lyrberg får ta emot många klagomål per telefon. Foto: Anders Ekholm SR Gävleborg
Gävle

Mopedgäng terroriserar i Strömsbro

Ett mopedgäng har skapat oro i stadsdelen Strömsbro i Gävle och nu är polisen mycket bekymrade över ungdomarnas framfart. I gänget ingår runt 30 tonåringar som uppträder hotfullt och kör i cirka 80 kilometer i timmen i det tättbebyggda området.

Ungdomarna bär hjälmar med svarta visir och har mopeder med bortplockade registreringsskyltar. Framför allt uppträder de hotfullt mot invånarna.  

Mopedgänget består av ungdomar från främst stadsdelarna Stigslund, Hille och Strömsbro. De varierar i antal från 3 till uppemot 30 mopeder samtidigt.  

Gänget skyr inga medel när det gäller attityd mot vuxna och räds inte om folk säger ifrån.  

Personer blir omringade
Det finns bilister som har blivit omringade av mopedgänget och tvingade att köra i krypfart längs vägarna. Har de sagt ifrån så ha de skrikit hotfullt tillbaka. 

Ensamma äldre hundägare har också blivit terroriserade av gänget som kör runt personen i cirklar i flera minuter innan den förtvivlade mannen eller kvinnan släpps igenom.

Många ringer och klagar
– Jag får upp till 15 samtal i veckan från Strömsbrobor, angående det här gänget, säger Anders Lyrberg som är vice chef för närpolisen i Gävle.  

Polisen fruktar nu att någon dödsolycka ska ske eftersom mopedgänget struntar i alla lämna företrädesskyltarna.

Anders Ekholm
anders.ekholm@sr.se

 

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista