Hofors

Skräckfilm spelas in i Hofors

Hoforsbor som tar en skogspromenad löper stor risk att stöta på en zombie. Nu i dagarna spelas nämligen zombiefilmen ”Day of Fools” in i Hofors. Med låg budget men hög entusiasm genomförs projektet av ett gäng eldsjälar.

”Day of Fools” handlar om bröderna som ska besöka sin farmors begravning. Den ena brodern somnar i baksätet, och de kommer vilse. I hopp om att få hjälp tar de upp en liftare, föga medvetna om att denne man, Michael, är en seriemördare. Dessutom har hans tidigare offer börjat kliva ur sina gravar i jakt på hämd.

Lågbudgetfilm som når ut till miljoner tittare

Filmens budget är på 23 000 kronor, och då handlar det om bidrag från bland andra ABF Hofors. Så det krävs att alla i teamet kan utföra fler arbetsuppgifter. Johan Bergkvist är medproducent, filmare, regissör, skådespelare, manusförfattare och specialeffektsmakare. Filmens producent Alexander Thisell är också skådespelare.

- Det handlar om en vilja att göra film och ha roligt tillsammans, säger han.

När filmen är klar kommer den att läggas ut på nätet. För att nå så många som möjligt görs den därför på engelska. Och det lilla produktionsbolaget räknar inte med att göra någon vinst.

- Inte ett dugg, konstaterar Johan Bergkvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista