gävle

Hett jubileum för GD/GIF-olympiaden

I Gävle pågick under helgen den 30:e GD/GIF-olympiaden i friidrott för skolungdom. 1000-tals barn och föräldrar i 162 skolklasser i årskurs 3-6 kämpade tillsammans i Gunder Hägg-arenans nästan 30-gradiga värme.

Spelens grundare läraren Erik Proos, som också är speaker under tävlingarna, tycker att barnen bara blir snabbare och snabbare.

Det märkte också William Sheriff i klass 5A på solängsskolan i Gävle som slog personligt rekord i både terränglöpning och på 60 meter. Han var jättenöjd förstås över sin insats.

GD-GIF är en klasstävling och de individuella resultaten ska inte ha någon betydelse. Men intresset för tiderna och längderna på resultattavlorna är förstås enormt kontaterar en alla pappor på plats, Gunnar Helin. – De flesta som tittar på är ju intresserade föräldrar som är intresserade av sina barn, och det är ju rätt tycker han.

På frågan om det är viktigast att vinna eller kämpa väl svarar han ”att kämpa väl”. Men resultattavlorna är ändå välbesökta under tävlingen och många vill veta vilken placering de fick.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista