HÄLSINGLAND

Flera nya skogsbränder efter åskoväder

De hårt prövade räddningstjänsterna i Hälsingland fick rycka ut på flera nya skogsbränder under nationaldagen efter att ett åskoväder dragit över landskapets sydliga del. I Hassela tog elden ny fart i blåsten och det var smått kaotiskt under eftermiddagen.

När vinden ökade i styrka blossade flera småbränder upp i det brandhärjade skogsområdet i Hassela.

Men under natten har läget blivit lugnare.

På eftermiddagen drog ett åskväder in över de sydliga delarna av Hälsingland och det kom flera larm om nya skogsbränder.

Vid ett-tiden kom larm om en skogsbrand i Glössbo mellan Bollnäs och Söderhamn. Där har styrkan från Trönö jobbat under natten med släckningsarbete.

Räddningstjänsten i Bollnäs fick åka ut på bränder i Sörbo, Arbrå, Finnfara och Annefors.

I Finnfara kunde det ha gått riktigt illa när branden var nära att få fäste i gammelskog i Högtjärnsberget men där räddningstjänsten lyckades släcka i sista stund.

Även Ovanåkers räddningstjänst fick fullt upp efter åskovädret. Tre skogsbränder blev deras facit i bland annat norra Blommarberg och Skräddrabo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista