Fotbolls-EM

Petter Hansson hjälte i EM-premiären

Petter Hansson från Söderhamn gjorde Sveriges andra mål i 2-0-segern mot Grekland i EM-premiären. Målet kanske bäst kan beskrivas som ett viljemål...

Petter Hansson har gjort två landslagsmål.

Ett drömskott från 30 meter mot Danmark i kvalet och 2-0-målet mot Grekland.

Vilket var snyggast?

– Det är nog 50-50, säger han.

Hansson skojar naturligtvis, ett fulare landslagsmål än hans mål från ungefär tre decimeter har nog knappast skådats.

Hör bara mittbacken beskriva det själv:

– Det var en konstig situation, bollen studsade högt, jag gick upp tidigt och fick ingen touch. Jag landade på deras försvarare, bollen studsade ut, och så tog den på nån av dem, på en eller två av dem, och jag tror att de sparkar den på mig och så in i mål. Ja, vad säger man: Man måste ha lite tur...

I övrigt var Hansson en del av den försvarsmur som inte släppte till några riktigt farliga målchanser alls, och är naturligtvis nöjd med sin insats.

Även om han var nära att nicka in bollen i eget mål, och i ett par situationer hamnade i lite tidsnöd.

– Allmänt som lag gör vi en bra stabil försvarsinsats. Vi håller tålamodet som vi säger inför matchen att vi ska göra. Vi höll oss kompakta och fick ett bra resultat i dag. Jätteskönt att vinna första matchen med 2-0, och så var det kul att göra mål, sade han.

Niclas Green/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista