landstinget

HRF drar landstinget Gävleborg inför rätta

Hörselskadades Riksförbund har bestämt sig för att dra landstinget i Gävleborg inför länsrätten. Orsken är beslutet att införa en avgift på 1500 kronor för att prova ut en hörapparat. En kostnad som ligger utanför högkostnadsskyddet.

– Det är hög tid att pröva om det är lagligt att ha avgiftsregler som diskriminerar hörselskadade. Därför kommer vi att vända oss till länsrätten, säger HRF:s förbundsordförande Jan-Peter Strömgren, som tillägger att man kommer att driva frågan ända upp i regeringsrätten om det behövs.

Landstingsfullmäktige beslutade på tisdagen bland annat att den som vill få en hörapparat utprovad får betala 1500 kronor från första juli.

I dag kostar det hundra kronor per besök att prova ut en hörapparat.

Karl-Göte Persson som är distriktsordförande för HRF i Gävleborg var kritisk till beslutet om den höjda avgiften och efter beslutet i landstingsfullmäktige på tisdagen ska han att beslutet troligen överklagas, något som nu görs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista