Badhusplanerna i Hudiksvall har stoppats
Hudiksvall

Stopp för badhuset i Hudiksvall

De storslagna planerna på ett nytt badhus på Kattvikskajen i Hudiksvall stoppas. Det överraskande beslutet kom vid fullmäktigemötet i måndags.

De stoppade planerna har inte med ekonomi att göra, förklarar det socialdemokratiska kommunalrådet Sven-Åke Thoresen.

– Både i tekniska nämnden och byggnadsnämnden som bereder ärendet har man upplevt ett kraftigt motstånd från den borgerliga oppositionens sida.

Under stort mediapådrag och via en arkitekttävling har de storslagna planerna för Hudiksvalls nya badhus på Kattvikskajen presenterats. Ett prestigebygge som kommunen skulle avsätta 100 miljoner kronor för under de kommande två åren.

Men i måndags kom det oväntade beskedet från kommunfullmäktige: det blir inget nytt badhus, åtminstone börjar det inte byggas innan valet 2010.

Det är alltså den borgerliga oppositionen i tunga instanser som tekniska- och byggnadsnämnden som motsätter sig planerna, något som fått den socialdemokratiska ledningen med kommunalrådet Sven-Åke Thoresen att backa.

Detaljarbetet med det nya badhuset kommer att fortsätta, men under hösten kommer också alternativ att utredas.

Bland annat vill man kolla upp hur mycket en upprustning av det befintliga badhuset skulle kosta. Det kan också bli aktuellt att utveckla baden i Delsbo och Iggesund med äventyrsdelar.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".