1 av 2
Kultur- och fritidschef Bo Eriksson stänger av delar av rampen. Foto: Christian Höijer.
2 av 2
I det här hålet ramlade 8-åringen ned. Foto: Christian Höijer.
sandviken

Skateboardramp rivs efter olycka

Sandvikens kommun stänger skateboardrampen på Björksätra i Sandviken. Olyckan för ett par dagar sedan när en 8-åring cyklade ned i ett stort hål rampen blev droppen för den nedgångna anläggningen. Nu ska hela anläggningen forslas bort.

Att skateboardanläggningen på Björksätra byggdes så sent som för tre år sen ter sig som en gåta när man ser ut över de slitna ytorna. Tre stora hål gapar i plywooden i den ramp där en 8-årig kille skadade sig på tisdagen. Hål som har rivits upp av någon sabotör.

Anläggningen på Björksätra byggdes av ett gäng entusiastiska föräldrar och ungdomar, men har nu tjänat ut. Enligt kultur- och fritidschefen Bo Eriksson har skateboardramper i trä mycket kort livslängd. Det är därför tankarna på en ny anläggning i betong har diskuterats.

Bo Eriksson säger att rampen är viktig eftersom de samlar upp många personer som inte kommer in i andra delar av föreningslivet.

Kommunen har varit på studiebesök i Avesta där en anläggning finns i betong. Kommunen har nu sökt pengar bland annat från Göranssonsska stiftelserna och om allt går som beräknat hoppas man fatta beslut om en ny park under hösten för en kostnad på närmare 6 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".