bollnäs

Folkpartist kritiserar fastighetsbyte

På måndag ska kommunfullmäktige i Bollnäs besluta om kommunen ska genomföra ett fastighetsbyte med företaget Bollbro, ett byte som folkpartisten Ingrid Hammarberg kritiserar.

Bollnäs kommun vill ta över en fastighet vid lokstallarna mitt i stan i utbyte mot en fastighet på Häggesta.

Men folkpartisten Ingrid Hammarberg tycker att kommunen är på väg att göra en dålig affär. Marken vid lokstallarna kräver sanering för flera miljoner på grund av föroreningar och enligt henne är kommunens fastighet värd mer pengar.

– Fastigheten vi köper är av en oberoende värderare värderad till 7,5 miljoner. I utbyte lämnar vi en fastighet som av samma värderare har värderats till 12,5 miljoner, säger Ingrid Hammarberg.

Kommunalrådet Olle Nilsson Sträng (s) anser att kommunen gör ett klipp och att det här är ett sätt för Bollnäs kommun att växa, och han håller inte med om kritiken.

– Vi har haft fastigheten på Häggesta till salu sedan början på 2000-talet för 4 miljoner och ingen har velat köpa den. Nu har man plötsligt värderat den till 12,5 och så tror Ingrid Hammarberg att vi kan sälja den för det. Jag tycker det är osakligt från hennes sida, säger Olle Nilsson Sträng.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".