sandviken

Skärpt säkerhetskontroll vid rättegång

Under onsdagförmiddagen fortsatte rättegången om det knivslagsmål som utbröt mellan två familjer den 1:a maj i Sandviken. Under rättegången har en av de åtalade pekat ut en sandvikenpolitiker som den som tagit initiativet till misshandeln, och politikern sitter nu häktad misstänkt för anstiftan till mord.

I botten ligger en tvist om ett obetalt underhållsbidrag där en person ur vardera familj ingår som part.

Målet har fått stor uppmärksamhet då en Sandvikenpolitiker, som också är nämndeman, misstänks ligga bakom den aktion som skedde den 1:a maj. Det var då som tre släktingar på mammans sida uppsökte Nya bruket i Sandviken för att göra upp med två personer på pappans sida.

En av de tre män som åtalats för försök till mord har hörts i rätten, på onsdagen hördes de två andra männen.

Tingssalen i Gävle tingsrätt var full och de hela omgärdades av skärpt säkerthetskontroll.

Stämningen i tingssalen var samlad men den yngre av de tre männen, som alltså hördes för några dagar sedan, och är den som har pekat ut Sandvikenpolitikern, såg märkbart blek ut. Medan de två personer som hördes på onsdagen verkade mer nervösa.

Pappan till det barn striden handlar om gjorde klart att det var Sandvikenpolitikern som beordrat uppgörelsen. Han vågade för övrigt inte vittna utan att medlemmarna i den andra familjen avlägsnade sig ur lokalen.

Några slutsatser är svåra att dra just nu, men klart är att berättelserna från de två misstänkta männen som hördes på osndagen skiljer sig från de uppgifter som två vittnen lämnade innan rätten tog lunch.