Falska inkassokrav för bilskrot

En Gävlefånge tros ligga bakom stor bedrägerihärva i Norduppland. Mannen tros ha agerat från fängelset. Minst ett 70-tal personer i bland annat Älvkarleby och Tierp har fått falska inkassokrav på betalning för biltransporter till skrotfirma.
En stor härva med bluffakturor nystas nu upp i Norduppland. En man som sitter i fängelse i Gävle misstänks för att ligga bakom att ett stort antal personer i Älvkarleby och Norduppland fått inkassokrav för att de inte betalt transport av sina bilar till skroten. Detta trots att de vare sig ska betala eller att de, i vissa fall, faktiskt själva kört sina bilar dit. Hos skrotfirman i fråga, som inte alls har med inkassokraven att göra, har de de senaste två dagarna tagit emot samtal från ett 70-tal upprörda före detta bilägare. Polisen fick bara under gårdagen ta mot över tio anmälningar om falska fakturor som alla rör samma sak.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".