sandviken

"Jag fortsätter som politiker"

Förundersökningen mot den Sandvikenpolitiker som har varit misstänkt för anstiftan till mord lades ner på torsdagen för att det inte har gått att bevisa vilken roll politikern har haft i den konflikt som slutade i ett knivslagsmål tidigare i våras.

Battal Batti ser ingen anledning att avsäga sig sina politiska uppdrag eller uppdraget som nämndeman efter det som hänt.

Battal battis har alltså på sannolika skäl varit misstänkt för anstiftan till mord och suttit häktad sedan i söndags.

Men nu fyra dagar senare har alltså åklagaren, som har tagit över målet, valt att lägga ner förundersökningen mot honom med motiveringen att det inte går att bevisa vilken roll Battal Batti haft i den konflikt som kulminerade i ett knivslagsmål.

Och även om Battal Batti nu alltså kommer fortsätta med sina politiska uppdrag som tidigare medger han att det finns en oro för att allmänhetens förtroende för honom kan vara skadat. 

Socialdemokraternas ordförande i Sandviken, Åke Söderman, bekräftar att han känner förtroende för Battal Batti.

Han säger att Battal Batti alltid har jobbat mycket aktivt för partiet och att det var en glad nyhet att han blev fri idag.

-. Jag ser ingen ingen anledning till att jag skulle tycka något annorlunda om honom idag, säger Åke Söderman (s).

Även socialdemokraternas vice ordförande i Sandviken, Christina Nordstrand, uppger att hon har fortsatt förtroende för partikollegan Battal Batti.

Battal Batti säger att han kommer att anmäla fallet till JO och kräva skadestånd för häktningen.