Pengar över för att korta vårdköer

Det finns pengar över för att korta vårdköerna i landstinget, men än är det oklart vilka verksamheter som ska få del av dom pengarna.
Förra året delade ju staten ut så kallade tillgänglighetspengar till landets landsting, och för gävleborgs del handlar det om 39 miljoner kronor per år under tre år. Förra året kom det igång 17 olika projekt inom landstinget som tillsammans kostar 26 miljoner per år under dom här tre åren och därför finns det alltså en del pengar över. Dom projekt som kom igång förra året handlar bland annat om att minska köerna för att prova ut hörapparat, operera gråstarr och höfter. Åke Lundqvist tycker han märker en del effekter bland annat hos barn och ungdomspsykiatrin: -Antalet väntande har halverats mellan oktober 2001 och oktober 2002, från ungefär 300 till 150 väntanden. Och det vill vi ju tro är en del av den här satsningen, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".